Family Law Section



Family Law Section of the Washington State Bar Association

Meeting of the Family Law Executive Committee

Saturday, January 11, 2020 Puget Room, Hotel RL 2300 Evergreen Park Drive SW Olympia, Washington ****ROOM OPENS AT 8:30 AM****

Draft Agenda

9:00 AM (15 min)	Introductions and Roll Call — <i>Nancy Koptur</i> Proxies: James \rightarrow Nancy K \rightarrow Lisa Jackie \rightarrow Nancy H \rightarrow Pat \rightarrow Monique Pat (maybe) \rightarrow ?? \rightarrow ?? Monique (leaving early) \rightarrow ?? \rightarrow ??			
9:15 AM (5 min)	Review/adoption of Agenda – <i>Group</i> Review/adoption of Meeting Minutes – <i>Kimberly Loges</i>			
9:20 AM (40 min)	 Legislative Update – Pat Rawnsley (or Nancy Koptur if needed) WSBA Legislative Policies FLEC procedures during the Legislative Session Bills we've talked about before UFLAA UGA trailer bill New bills Identified by FLEC Bills of Interest referred by WSBA Legislative Affairs HB 2302 – child support issues HB 2304 – shared leave, etc 			
10:00 AM (45 min)	 Diversity & Inclusion – Nancy Koptur & Group How does D&I apply to FLEC? 			
	WSBA Volunteer Toolbook			
	 <u>Diversity & Inclusion Resources</u> <u>Diversity & Inclusion Plan</u> <u>Achieving Inclusion and Equity</u> <u>Accessibility Toolkit</u> 			

- Project Implicit
 - Implicit Bias
 - Tests
- o Interrupting and Mitigating Implicit Bias
- Should we request a WSBA D&I presentation?

10:45 AM (15 min)	Break			
11:00 AM (15 min)	 Skills Training 2020 Update – <i>Monique Gilson-Moreau</i> Possible sponsors Volunteers? Materials What does Monique need FLEC'ers to do and by when? 			
11:15 AM (15 min)	 Listserv Transitions – Nancy Hawkins (Alan Funk, if present) Section listserv FLEC listserv 			
11:30 AM (30 min)	 BOG/WSBA Report – Nancy Hawkins BOG update Other WSBA news 			
12:00 PM (15 min)	Lunch service			
12:15 PM (15 min)	BOG/WSBA Report, continued			
12:30PM (15 min)	 Treasurer's Report – <i>Shelley Brandt</i> Documents on io website (see emails) 			
12:45 PM (15 min)	2020 Midyear Update (Vancouver Hilton) – Lisa Ward, Bo Weintraub			
1:00 PM (15 min)	 2021 Midyear Update - <i>Nancy Hawkins</i> What's the venue? What does Nancy H need FLEC'ers to do and by when? 			
1:15 PM (20 min)	Committee Reports – <i>Group</i> Telephone/Conferencing Options Nominations & Elections Awards 			
1:35 PM (as needed)	 New Business/Old Business Who is attending the breakfast with Rajeev/BOG? Listserv Issues Raised by Section Members Issues – Section Members Listserv Policies – <i>FLEC</i> Open Sections Night 2/6/20 – who will attend? 			
2:30 PM?	Adjourn			

TELECONFERENCE CALL IN NUMBER AND CODE:

NOTE: Meetings are held by conference call only with prior notice to the whole Executive Committee, and only when authorized by the Chair or Chair-Elect.

Dial:	1-866-577-9294	
PARTICIPANT -	5016512	
Entry Code:		

As participants dial into the call, music is heard until the moderator dials in. Command to adjust volume: * 4

HANDOUTS

Handouts are usually posted on the FLEC io Website under "Files/Current Meeting Materials" – if you are unable to access any documents, send a FLEC message to see if someone can send you a PDF file.

2019-2020 Meeting Schedules					
BOG Meetings		FLEC Meetings			
Date	Location	Date	Location		
January 16-17	WSBA Conference Center				
March 19-20	Hotel RL, Olympia	January 11	Olympia Hotel RL		
April 17-18	WSBA Conference Center	January 25	telephonic – if needed		
May 14-15	Hotel Bellwether, Bellingham	February 8	Olympia Hotel RL		
July 23-25	Skamania Lodge, Stevenson	February 22	telephonic – if needed		
August 28-29	Davenport Hotel, Spokane	March 7	telephonic – if needed		
September 17-18	WSBA Conference Center	March 21	Olympia Hotel RL		
		April <mark>??</mark>	in conjunction with		
			Skills Training, date &		
			location TBD		
		May 9	Olympia Hotel RL		
		June 18-19	with Midyear @		
			Vancouver Hilton		