## **Meeting of the Family Law Executive Committee**

Thursday, June 20 and Friday, June 21, 2019 Worthy Room, Historic Davenport Hotel 10 S. Post Street, Spokane

## Agenda for Thursday, June 20

\*\*ROOM OPENS AT 9:30 AM\*\*

10:00 AM (10 min) Introductions and Roll Call — Nancy Koptur

Proxies: James  $\rightarrow$  Nancy K  $\rightarrow$  Mark  $\rightarrow$  Lisa

Shelley  $\rightarrow$  Nancy K  $\rightarrow$  Pat

Lea (as needed)  $\rightarrow$  Karen  $\rightarrow$  Monique  $\rightarrow$  Rhea

Steve → Pat

10:10 AM (5 min) Review of Agenda – *Group* 

Review/adoption of April Meeting Minutes - Lea Conner, Secretary Pro

Tem from April, or Mark Alexander

10:15 AM (30 min) Midyear Status Report – Mark Alexander & Karen Schweigert

- FLEC'er tasks
  - o Before
  - During
  - o After
- Microphone duty
- Award presenters for Saturday
- Anything else?

10:45 AM (10 min) Treasurer's Report – Monique Gilson-Moreau

10:55 AM (30 min) Budget – Nancy Koptur, Monique Gilson-Moreau, Group

- Budget report for FLEC year 2018-2019
- Planning budget for FLEC year 2019-2020
- Swag for 2020 midyear?
- Any items to be added or removed?

11:25 AM (5 min) New FLEC year starts 10/1/19 - Nancy Koptur

- Monthly meetings
- On-boarding of new members
- Executive Committee Officers

11:30 AM (30 min)	Lunch
12:00 PM (10 min)	Fall CLE 2019 – Group  Chair Topic Location
12:10 PM (15 min)	<ul> <li>FLEC Officers for 2019-2020 – Nancy Koptur</li> <li>Nominations</li> <li>Election</li> </ul>
12:25 PM (60 min)	What's going on with the BOG and the Bar? - Nancy Hawkins
1:25 PM (15 min)	Break
1:40 PM (60 min)	What's going on with the BOG and the Bar? - Nancy Hawkins
2:40 PM (50 min)	Should and how will FLEC participate in what's going on with the BOG and the Bar? – <i>Group</i>
3:30 PM (30 min)	<ul> <li>Legislative Update – Pat Rawnsley</li> <li>In general</li> <li>Bills referred by WSBA</li> <li>2SSB 5604 - The uniform guardianship, conservatorship, and other protective arrangements act <ul> <li>Current bill, effective 1/1/2021</li> <li>Interim Discussions</li> <li>"Trailer Bill" in 2020 session</li> <li>Request for input</li> <li>From section</li> </ul> </li> </ul>

4:00 PM Adjourn

## <u>Dinner 5:15 PM</u>

From section members

PF Chang's, 801 W Main Street (Main Avenue and Post Street, 2 blocks north of the Davenport) 509-456-2166

# Agenda for Friday, June 21 \*\*ROOM OPENS AT 7:00 AM\*\*

Breakfast will be provided

8:30 AM (5 min)	Introductions and Roll Call — Nancy Koptur  Proxies: James → Nancy K → Mark → Lisa  Shelley → Nancy K → Pat  Lea (as needed) → Karen → Monique → Rhea  Steve → Pat
8:35 AM (15 min)	Child Support Schedule Workgroup Report – Ann Farnsworth
8:50 AM (10 min)	News from the WSBA – Eleen Trang
9:00 AM (10 min)	Young Lawyers Report
9:10 AM (20 min)	Questions arising from Friday's presentation re BOG/Bar – <i>Nancy Hawkins</i>
9:30 AM (10 min)	FLEC Committees for 2019-2020 – Nancy Koptur
9:40 AM (15 min)	<ul> <li>2020 Skills Training – Monique Gilson-Moreau?</li> <li>Curriculum changes?</li> <li>Saturday changes (Attorney/LLLT roles)</li> </ul>
9:55 AM (10 min)	2020 Midyear – Lisa Ward & Bo Weintraub
10:05 AM (15 min)	2021 Midyear and beyond – <i>Group</i>
10:20 AM (10 min)	<ul> <li>The future of FLEC – <i>Group</i></li> <li>Aspirations?</li> <li>Newsletter?</li> <li>Legislative presence?</li> </ul>
10:30 AM	New/Old Business
11:00 AM	Adjourn
11:55 AM	Midyear starts

## 2018-2019 Meeting Schedules **TBA**

NOTE: Handouts are usually posted on the FLEC Yahoo Website under "Files/Current Meeting Materials" – if you are unable to access Handouts, send a FLEC message to see if someone can send them to you.

